Verhaal

Jan Adriaenssens is eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van AMB Holding in Aartselaar, een bedrijf dat hij in 1992 oprichtte. Hij nam destijds op 25-jarige leeftijd BMW Jorssen over van zijn schoonvader Willy Jorssen.

“Wij willen sterk groeien met onze automobielbedrijven en onze nog jonge vastgoedfirma Jura. Wij hebben op beide terreinen grote ambities en blijven trouw aan onze filosofie: durven dromen en scannen op risico.’’

AMB Holding bevordert de strategische ontwikkeling en autonomie van de dochterondernemingen, met als doel: financiële slagkracht en lokaal ondernemerschap. Dit leidt tot een breed aanbod en diversificatie in de auto- en vastgoedsector.

De holding heeft bij alle concessies een meerderheidsparticipatie. De meeste concessiedirecteuren zijn mede-eigenaar, voorzitter van het directiecomité en operationeel eindverantwoordelijk voor hun bedrijf. AMB Holding werkt ook in de vastgoedsector met dergelijke participaties.

‘Mensgerichtheid’ en ‘verbindend leiderschap’ zijn belangrijke waarden binnen de onderneming. ,,Een goede leider spreekt ook uit zijn hart en weet vanuit de essentie, op een autonomie- bevorderende manier met een scherpe focus op de taak van het bedrijf, de organisaties en zijn mensen te inspireren en te verbinden’’, meent Jan Adriaenssens.

Bestuur

team-member

Jan Adriaenssens

Voorzitter

Jan Adriaenssens is voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij is eigenaar van AMB Holding, opgericht in 1992 als Adriaenssens Management en Beheer. Hij nam destijds als 25-jarige BMW Jorssen over van zijn schoonvader Willy Jorssen en heeft het bedrijf sindsdien uitgebouwd. Jan Adriaenssens begon bij Jorssen als technieker en receptionist.

team-member

Annemie Van Pelt

Bestuurder

Annemie Van Pelt is bestuurder en CFO van AMB Holding. Zij was eerder CFO bij Hoya Holding. Daarvoor was zij onder anderen CFO bij Versatel. Annemie Van Pelt werkt sinds 2018 bij AMB Holding.

team-member

Klaus Wiese

Externe Bestuurder

Klaus Wiese is externe bestuurder in de Raad van Bestuur van AMB Holding. Hij vervulde leidinggevende functies voor Chrysler in onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten en voor BMW in Duitsland, Singapore en Nederland. Hij was algemeen directeur van BMW Nederland. Klaus Wiese is sinds 2000 verbonden aan AMB Holding.

team-member

Werner Elen

Secretaris

Werner Elen is secretaris van de Raad van Bestuur van AMB Holding en management assistant van voorzitter Jan Adriaenssens. Hij was voordien management en personal assistant van de CEO van Royal Arrow. Werner Elen werkte daarvoor als market surveyor Polypropylene bij DOW Chemicals en als assistant storemanager bij Van Dalen.

Bedrijfsvideo